Blogg

I teorin kan vem som helst blir spelberoende

Utdrag: I teorin kan vem som helst blir spelberoende – men det krävs en hel del för att utveckla ett beroende av spel om pengar. Det första och mest självklara är att spel måste vara tillgängligt: du måste av något skäl komma på idén att spela och att du ska satsa pengar för att kunna delta i spelet. Men dessa tre faktorer är inte tillräckliga för att ett problemspelande ska utvecklas. Det krävs ytterligare en rad olika samverkande faktorer över tid för att det ska ske. De faktorer som identifierats som viktiga i den processen är a) individen, b) spelet i sig själv och c) den miljö som spelet erbjuds i.

Taggar: spelberoende, spelgränser, spelansvar, riskfaktorer
Kategorier: Blogg

Känslan av att stå i mitten

Utdrag: Spelberoende är en diagnos; ett tillstånd som definieras i ett antal "ja" på några statistiskt säkerställda frågor; ett summespel. Om du frågar mig är ett spelberoende mycket mer känslan av att vara och känna sig ensam. Ensam med en hemlighet som genererar ångest, oro och skam. Ett tillstånd som ogenerat utnyttjas.

Taggar: spelberoende, diagnos, bonusar, VIP-kund, chasing
Kategorier: Blogg

Omsorg kräver plikt och empati

Utdrag: Läser återigen regeringens remiss till Lagrådet om en uppdaterad spellagstiftning för den spelmarknad som ska träda i kraft 1 januari 2019. Den är, varken mer eller mindre, ett lappkast från den spellagstiftning vi har i skrivande stund.

Taggar: omsorgsplikt, plik, omsorg, empati, spelberoende
Kategorier: blogg

De senaste inläggen


Kategorier


Populära taggar